Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lokaal bestuur Heist blikt terug op 2022

Juni is traditioneel de maand waarin lokale besturen overal in Vlaanderen het bilan opmaken van het vorige jaar. De rekening met alle uitgaven, ontvangsten, leningen en investeringen wordt gepresenteerd, en de besturen lichten toe wat er met die financiële middelen allemaal gerealiseerd werd.

Er wordt afgetoetst hoever het staat met de doelstellingen die werden neergeschreven in het meerjarenplan dat loopt voor de periode 2020-2025.

In Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg werken gemeente, OCMW en AGB samen aan dezelfde zes doelstellingen:

  1. Een performante organisatie brengt het beleid en de dienstverlening dichter bij de burger
  2. Heist-op-den-Berg ontwikkelt zich tot een duurzame gemeente met veel aandacht voor groen
  3. Iedereen aan boord!
  4. Iedereen in beweging in een levendig Heist-op-den-Berg
  5. In Heist-op-den-Berg is het aangenaam wonen, werken en winkelen
  6. Iedereen vlot en mobiel in een veilig Heist-op-den-Berg

Dat zijn heel ruime doelstellingen die veel acties omvatten, gaande van grote infrastructuurwerken zoals het aanleggen van de rondweg tot het uitreiken van een vrijetijdskaart.

Bij de jaarrekening hoort daarom een lijvig verslag van bijna 80 bladzijden inhoudelijke evaluatie van de acties, met cijfers, tabellen, grafieken en evoluties. Omdat het lokale bestuur daarnaast ook graag wil laten zien wat er allemaal gebeurd is, maakte team Communicatie voor de eerste keer een kort filmpje per beleidsdoelstelling.

2022 leek aanvankelijk nog eens een ‘normaal’ jaar te worden, na twee jaren waarin corona een stevige stempel drukte op de dienstverlening. Maar dat was buiten de energie- en Oekraïnecrisis gerekend, die het lokale bestuur andermaal voor grote uitdagingen stelde.

De vrijetijdssector heeft zich vrij goed hersteld, al zitten de cijfers (nog) niet helemaal op het peil van voor de crisis. De sociale sector had het zwaar maar hield goed stand. Het beleid rond duurzaamheid kreeg meer en meer vorm en dat werd zichtbaar via allerlei projecten. Er werd ook sterk geïnvesteerd in mobiliteit en veilige wegen.

Gelukkig was 2022 ook een jaar waarin van alles te vieren viel: een nieuwe website, 25 jaar mindermobielencentrale, 75 jaar zondagsmarkt, een #sportersbelevenmeer-award, de opstart van welzijnsvereniging De Zilveren Zwaan, om er maar enkele te noemen.

En dat allemaal naast de klantvriendelijke en oerdegelijke dienstverlening die burgers dagelijks in Heist kunnen genieten. Welle hemme echt alles! Bekijk de filmpjes van het jaarverslag op www.heist-op-den-berg.be/jaarverslag.  '

Deel dit artikel